KAHRAMANMARAŞ / ELBİSTAN - Elbistan Mesleki Eğitim Merkezi

MEB SOSYAL SORUMLULUK PROGRAMI VE HAYAT BOYU ÖĞRENME/SERTİFİKASYON

"Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi" 29/01/2024 tarihinde yayımlanmıştır.

Yönerge öğrencilerin kendine, ailesine ve topluma karşı saygılı; toplumsal sorunlara duyarlı; bütün canlılarla birlikte doğaya ve çevreye, nesne ve eşyalara fayda ve estetik katacak; sorun çözen, iş birliği içinde çalışma becerisi gelişmiş; hayatını daha anlamlı ve değerli kılacak kişiler olarak yetişmeleri amacıyla hazırlanmıştır.

Sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetlerin öğrencilerde etkili iletişim, öz güveni geliştirmeyi; araştırmayı, bilimsel, eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi özendirici olması hedeflenmektedir.

Yönergeye göre öğrenciler, Sosyal sorumluluk programı kapsamındaki faaliyetler, mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında 20 saat olarak uygulanacak ve bu kapsamdaki her bir saat 60 dakika üzerinden değerlendirilecektir.

Yayın: 13.03.2024 - Güncelleme: 13.03.2024 09:33 - Görüntülenme: 20